Alegeri locale generale, în R.Moldova. 898 de primari și 11 058 de consilieri urmează să fie aleși

0
55


Potrivit CEC, la Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar, iar în satul Cealîc, raionul Taraclia, alegătorii nu vor participa la alegerile pentru consiliul local. În aceste localități a fost înregistrat câte un sigur candidat la funcția de primar și, respectiv, un singur concurent electoral, în cazul cărora a fost dispusă anularea înregistrării întrucât reprezentau partidul scos din cursă. În alte 45 de localități, alegătorii vor găsi în buletinele de vot câte un singur candidat la funcția de primar, iar în 21 de localități – câte un singur concurent electoral pentru funcția de consilier în consiliul local.

Într-o secție de votare din or. Cantemir a fost suspendat procesul de votare, din necesitatea retipării buletinelor de vot. Procesul va fi reluat, după remedierea situației.

Pentru alegerile de astăzi, au fost acreditați 1 092 observatori naționali și 401 internaționali. 

Pentru cele 898 de mandate de primar s-au înregistrat în cursa electorală 3 297 de persoane, iar pentru 11 058 de mandate de consilier – 45 775 de persoane.

La urnele de vot sunt așteptați 2 758 810 de alegători.

Pentru alegerile locale generale, CEC a tipărit 7 669 667 buletine de buletine de vot, dintre care 6 068 878 în limba română și  1 600 789 în limba rusă.

Exercitarea dreptului la vot poate…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.rfi.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.