Boloş: Moody’s vine cu o nouă confirmare a faptului că Guvernul a luat măsurile necesare şi corecte

0
53
Boloş: Moody’s vine cu o nouă confirmare a faptului că Guvernul a luat măsurile necesare şi corecte
Boloş: Moody’s vine cu o nouă confirmare a faptului că Guvernul a luat măsurile necesare şi corecteMoody’s, mai arată Boloş, spune că măsurile guvernamentale sunt cele potrivite “pentru asigurarea unor finanţe publice sustenabile”.

“Vedem că cele mai respectate agenţii de rating din lume reconfirmă stabilitatea economică a României.

Boloş: Moody’s vine cu o nouă confirmare

După Fitch şi S&P, Moody’s vine cu o nouă confirmare a faptului că Guvernul actual a luat măsurile necesare şi corecte pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizelor recente, precum şi pentru asigurarea unor finanţe publice sustenabile.

Angajamentul nostru pentru buna guvernare şi reformele economice a condus la această perspectivă din partea agenţiilor de rating.

Citeşte şi: Boloş: „Implementarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale rămâne o prioritate pentru Guvern”

Este un anunţ care contribuie la menţinerea unui climat economic favorabil, la reducerea costurilor de finanţare şi la promovarea investiţiilor în ţara noastră.

Cu toate acestea, este important de subliniat că, în ciuda acestei veşti pozitive, mai avem foarte mult de muncă.

Citeşte şi: Boloş explică noua OUG de reducere a cheltuielilor: A fost nevoie de măsuri suplimentare

Nevoia de a continua reformele şi măsurile care asigură consolidarea fiscal-bugetară rămân priorităţile Ministerului Finanţelor, pentru a promova dezvoltarea economică durabilă şi a securiza investiţiile din fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş, conform Agerpres.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României, la Baa3, pentru datoria pe termen lung, şi P-3, pentru datoria pe termen scurt, precum şi perspectiva stabilă.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.