Cea mai bătrână persoană din lume, studiată, pentru a descoperi secretul unei vieţi îndelungate / Cui îi atribuie ea longevitatea

0
22


Cercetătorii o studiază pe cea mai bătrână persoană din lume pentru a încerca să descopere secretul unei vieţi îndelungate, după ce au fost nedumeriţi de starea de sănătate deosebită a „superbunicii” de 116 ani. Maria Branyas este cea mai bătrână persoană din lume, la 116 ani, şi a acceptat să-i ajute pe oamenii de ştiinţă spanioli să-i afle secretul longevităţii.

stiri romania

Oameni, tineri, senioriFoto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Femeia s-a născut în San Francisco în 1907, dar s-a întors în Spania când avea opt ani şi s-a stabilit în Catalonia.

Cunoscută de cei care o urmăresc pe o platforma X drept „super buni catalană“, a trăit de atunci în regiune şi a locuit în acelaşi azil, Residència Santa María del Tura, în ultimii 22 de ani, potrivit Guinness World Records, scrie The Independent.

Acum, deţinătoarea recordului mondial a fost de acord să se supună unor teste ştiinţifice – care, speră cercetătorii, le vor permite să înţeleagă mai bine anumite boli asociate cu vârsta înaintată, cum ar fi bolile neurodegenerative sau cardiovasculare.

În ciuda vârstei sale, femeia nu are alte complicaţii de sănătate în afară de probleme de auz şi mobilitate şi are încă o memorie excelentă.

„Are o minte complet lucidă”, a declarat cercetătorul Manel Esteller pentru o televiziune spaniolă.

Aparent, femeia îşi aminteşte cu o claritate impresionantă episoade de când avea doar patru ani şi nu prezintă nicio boală cardiovasculară, comună la persoanele în vârstă.

Esteller, un renumit om de ştiinţă spaniol care se concentrează asupra geneticii şi a modului în care se aplică la condiţiile de sănătate, a dat recent peste femeia de 116 ani şi a devenit curios cum ar putea afecta constituţia sa genetică îmbătrânirea.

Cercetătorul crede că trebuie să existe mai mult decât se vede la prima vedere în ceea ce priveşte longevitatea sa.

Remarcabila femeie nu a avut o viaţă uşoară; ea a supravieţuit unui cutremur în timp ce se afla în Statele Unite, unui incendiu de proporţii, ambelor…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.