Gaza postbelică trebuie să facă parte dintr-un stat palestinian suveran

0
54
Gaza postbelică trebuie să facă parte dintr-un stat palestinian suveran
Gaza postbelică trebuie să facă parte dintr-un stat palestinian suveranstiri romania

Întrebat dacă s-au făcut progrese în problema unei pauze umanitare, Biden a răspuns “da” la ieşirea dintr-o biserică din Delaware. El nu a dat alte detalii.

Anterior, sâmbătă, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat reporterilor din Amman că o pauză umanitară în timpul luptelor ar ajuta la protejarea civililor şi la introducerea mai multor ajutoare în Fâşia Gaza asediată.

Peste 60 de ostatici, daţi dispăruţi din cauza atacurilor aeriene israeliene

Aripa armată a facţiunii militante palestiniene Hamas a declarat sâmbătă că peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi din cauza loviturilor aeriene israeliene asupra Gaza, relatează Reuters.

La sfârşitul lunii trecute, Hamas a declarat că aproximativ 50 de prizonieri au fost ucişi în atacurile israeliene asupra Gaza.

Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam, a declarat pe contul de Telegram al Hamas că 23 de cadavre din cei 60 de ostatici israelieni dispăruţi au fost prinse sub dărâmături.

„Se pare că nu vom reuşi niciodată să ajungem la ei din cauza agresiunii brutale continue a ocupaţiei împotriva Gaza”, a spus el.

Declaraţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Erdogan: Gaza postbelică trebuie să facă parte dintr-un stat palestinian suveran

Recep Tayyip Erdogan a declarat că Fâşia Gaza trebuie să facă parte dintr-un stat palestinian independent şi suveran după ce războiul dintre Israel şi Hamas se va încheia. El a mai spus că Ankara nu va sprijini niciun plan de “ştergere treptată a palestinienilor” din istorie.

Turcia, care şi-a intensificat puternic criticile la adresa Israelului pe măsură ce criza umanitară din Gaza s-a intensificat, susţine o soluţie cu două state şi nu consideră Hamas drept o organizaţie teroristă.

Turcia a cerut o încetare imediată a focului şi s-a oferit să creeze un sistem care să o garanteze.

“Odată ce toate acestea care se întâmplă se vor încheia, dorim să vedem…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.