Legea pensiilor: Femeile vor munci cu 3 ani în plus. Când se va întâmpla și ce „reducere” pot obține

0
39stiri romania

Femeile vor munci cu 3 ani în plus începând cu 2030. Ele pot ieși, însă, mia devreme la pensie dacă aui copii, potrivit anunțului făcut de șeful Casei naționale de pensii.

În acest moment, vârsta de pensionare pentru femei este de 62 de ani. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu a spus că o noutate în legea pensiilor este că femeile și bărbații vor ieși la pensie la aceeași vârstă – 65 de ani – din anul 2035. 

Legea pensiilor: Femeile vor munci cu 3 ani în plus

„Egalizarea se face treptat, eșalonat și vreau să vă spun că și în actuala lege această creștere a vârstei de pensionare a femeilor la 63 de ani se face eșalonat până în 2030, urmând ca din 2030 până în 2035 să se facă și egalizarea până la 65 de ani cu vârsta de pensionare a bărbaților.

Deci lucrul acesta se va întâmpla lent. Practic în 2035 se va face această egalizare a vârstei de pensionare între femei și bărbați”, a spus oficialul.

Citește și: Pensie de 100.000 lei în România. Câți oameni încasează pensii de peste 40.000 lei? Sunt „speciali”

În acest moment, femeile ies la pensie la 62 de ani.

Femeile vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare în funcție de numărul de copii pe care îi are.

„Mamele care au născut mai mulți copii beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare cu până la 3 ani și jumătate. Pentru fiecare copil născut se acordă o reducere de șase luni, reducerea maximă fiind de 3 ani și 6 luni”, a mai spus șeful Casei de Pensii.

Ce spune legea

Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv şi care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei de pensionare astfel: cu 6 luni pentru un copil născut şi crescut, cu un an pentru doi copii, cu un an şi şase luni pentru trei copii, cu doi ani pentru patru copii, cu doi ani şi jumătate pentru cinci copii, cu trei ani pentru şase copii şi cu trei ani şi jumătate pentru şapte copii şi peste.

Citește și: Bărbații și femeile vor ieși la pensie la aceeași vârstă. Care e stadiul minim de cotizare

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.