Nepal renunță la căutarea și salvarea pentru a se concentra pe eforturile de ajutor în urma cutremurului | Știri despre cutremure

0
21

Cel puțin 157 de persoane au fost ucise într-un devastator cutremur în zona izolată Jajarkot din Nepal. După 36 de ore de la cutremur, operațiunile de căutare și salvare au fost anulate, iar oficialii s-au concentrat acum pe acordarea de ajutor, hrană și adăpost pentru supraviețuitori. Cel puțin 105 de persoane au murit în districtul Jajarkot, o zonă în mare parte agricolă, în timp ce 52 de persoane au fost ucise în districtul învecinat Rukum. Alte 184 de persoane au fost rănite.

Mulți supraviețuitori au petrecut noaptea sub cerul liber, casele lor din lut transformându-se în moluză când cutremurul cu magnitudinea de 5,6 a lovit în noaptea de vineri, la ora 11:47 pm. În spitalul regional din orașul Nepalgunj, au fost puse la dispoziție peste 100 de paturi, iar echipe de medici au fost pregătite să ajute persoanele rănite.

În satul Nalgad, din districtul Jajarkot cel mai afectat, mai multe persoane au murit. Mahesh Chanare, un instalafor de 34 de ani, se pregătea să își creameze socriul: “Restul familiei mele este în siguranță”, a spus el. “Dar casele au îngropat totul cu ele, abia mai avem ce să mâncăm. Nu ne-au ajuns materiale de ajutor. Oamenii au nevoie urgentă de hrană și corturi”.

Operațiunile de căutare și salvare s-au încheiat, dar autoritățile sunt în alertă deoarece aceasta este o zonă izolată, iar informații pot lipsi din anumite zone. Acum, accentul este pus pe acordarea de ajutor victimelor. Forțele de securitate au fost desfășurate atât pe jos, cât și cu ajutorul elicopterelor și avioanelor guvernamentale mici care au putut manevra în regiunea montană pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare și pentru a transporta răniții la spitale.

Nepal se află pe o importantă falie geologică unde placa tectonică indiană se împinge în placa eurasiatică, formând Himalaya, iar cutremurele sunt o prezență obișnuită. În 2015, aproximativ 9.000 de persoane au fost ucise în două cutremure în Nepal. Sate întregi, temple vechi de secole și alte situri istorice au fost reduse la moloz, iar peste un milion de case au fost distruse.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2023/11/5/nepal-calls-off-search-and-rescue-to-focus-on-earthquake-relief-efforts

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.