Principalul partid de opoziție din Turcia l-a ales ca nou lider pe Ozgur Ozel. Ce impact va avea asupra alegerilor locale

0
57


Principalul partid de opoziție din Turcia, Partidul Popular Republican (CHP), l-a ales duminică pe Ozgur Ozel ca noul său lider, punând capăt unui mandat de 13 ani al actualului lider, Kemal Kilicdaroglu, în timp ce țara se pregătește pentru viitoarele alegeri locale ce vor avea loc în luna martie, transmite Reuters.

Ozel, în vârstă de 49 de ani, este președintele adjunct al grupului parlamentar al CHP din 2015 și este parlamentar din 2011. El și-a anunțat candidatura în septembrie, după înfrângerea dureroasă a lui Kilicdaroglu și a CHP în fața președintelui Tayyip Erdogan și a alianței sale politice la prezidențialele din mai, când au avut loc alegeri generale.

Ozel, farmacist de profesie, a primit 812 din 1.366 de voturi la un congres de partid tensionat, ce s-a întins timp de mai multe ore, la Ankara, și care s-a desfășurat în două runde.

„Aceasta este cea mai mare onoare din viața mea”, a spus Ozel după anunțarea rezultatelor, în timp ce i-a mulțumit lui Kilicdaroglu pentru munca depusă. „Ne pornim pe drumul spre victoria alegerilor locale”, a adăugat el.

ozgur turcia
sursa foto: Profimedia Images

„Am crezut în transformarea deznădejdii în speranță, suntem plini de speranță”, a spus Ozel, în aplauzele colegilor de partid, printre care se afla și primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu.

Imamoglu l-a sprijinit pe Ozel…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.