SUA ar trebui să facă presiuni pentru încetarea rapidă a războiului din Gaza

0
61
SUA ar trebui să facă presiuni pentru încetarea rapidă a războiului din Gaza
SUA ar trebui să facă presiuni pentru încetarea rapidă a războiului din Gazastiri romania

Dacă nu va fi găsit un nou proces pentru problema israeliano-palestiniană care durează de zeci de ani, Statele Unite vor fi considerate ineficiente, a spus consilierul diplomatic al preşedintelui Emiratelor Arabe Unite.

Anwar Gargash a mai spus că politica de reţinere a Israelului, care a fost „semnul distinctiv” al problemei palestiniene în ultimele două decenii, a eşuat şi a cerut o nouă abordare care să abordeze problema refugiaţilor, a frontierelor şi a Ierusalimului de Est.

„Implicarea SUA va fi văzută în funcţie de momentul în care vom pune capăt acestui război, cu cât mai repede, cu atât mai bine, şi dacă putem avea un alt, ştiţi, un fel de proces de rezolvare a problemelor, de rezolvare a problemelor”, a declarat el la o conferinţă politică din capitala Abu Dhabi.

„Dacă această criză continuă, şi mai ales latura umanitară, şi dacă această criză ne aduce înapoi în cerc, la vechea politică de reţinere de dinainte de 7 Octombrie, cred că rolul american aici nu va fi, uitaţi de bine şi de rău, nu va fi văzut ca fiind eficient”, a adăugat el.

Emiratele Arabe Unite au fost cel mai important stat arab care a semnat acordurile Abraham din 2020, un pact mediat de SUA pentru a stabili legături diplomatice cu Israelul, care a rupt cu decenii de politică pan-arabă care cerea un stat palestinian înainte de normalizare.

Puterea arabă din Golf, Emiratele Arabe Unite sunt unul dintre cei mai apropiaţi parteneri ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu şi găzduiesc forţe americane. De asemenea, în ultimul deceniu, Emiratele Arabe Unite au urmărit o politică externă mai independentă şi mai asertivă, fapt demonstrat de legăturile sale cu Israelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.