Ucraina ia în considerare o nouă strategie militară / Ruşii sunt în ofensivă, dar forţele ucrainene au respins atacul rusesc în cinci sectoare

0
57
Ucraina ia în considerare o nouă strategie militară / Ruşii sunt în ofensivă, dar forţele ucrainene au respins atacul rusesc în cinci sectoare
Ucraina ia în considerare o nouă strategie militară / Ruşii sunt în ofensivă, dar forţele ucrainene au respins atacul rusesc în cinci sectoarestiri romania

Armata ucraineană ia în considerare diferite opţiuni pentru a “avansa mai repede” şi a lovi Rusia “pe neaşteptate”, a declarat preşedintele Volodomir Zelenski pentru NBC News.

Răspunzând la întrebarea dacă Ucraina are în vedere o schimbare de strategie în război, Zelenski a declarat: “Armata noastră vine cu planuri diferite, cu operaţiuni diferite pentru a avansa mai repede şi pentru a lovi Federaţia Rusă pe neaşteptate”.

“Dar cu mâinile goale este imposibil. Este imposibil de făcut fără arme, fără armele adecvate”, a spus Zelenski, referindu-se la lipsa de echipament militar necesar Ucrainei pentru a efectua operaţiuni. 

În timpul interviului, Zelenski a recunoscut că progresele Ucrainei au fost lente şi că a existată “oboseală” pe măsură ce războiul se prelungeşte, dar a spus că armata ucraineană este în continuare mai motivată decât cea rusă.

De asemenea, preşedintele ucrainean a respins sugestiile recente ale comandantului-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, potrivit cărora războiul a ajuns într-un impas.

Într-un interviu şi un articol de opinie publicat în The Economist la 1 noiembrie, Zalujnîi a declarat că războiul riscă să treacă într-o etapă “poziţională”, afirmând că ultima etapă a războiului este caracterizată de “lupte statice şi de uzură” care vor permite Rusiei să îşi restabilească puterea militară.

Interviul şi articolul de opinie al comandantului-şef au oferit o viziune sobră asupra stării războiului, referindu-se la situaţia actuală ca fiind un “impas” – o evaluare pe care preşedintele ucrainean a spus că nu o împărtăşeşte.

Comentariile vin la cinci luni după ce armata ucraineană şi-a început mult aşteptata contraofensivă. Concentrată pe mai multe axe din estul şi sudul ţării, operaţiunea de amploare a adus câştiguri limitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.