VIDEO O mașină electrică a câștigat în premieră lupta cu termicele în CN de Super Rally

0
51
VIDEO O mașină electrică a câștigat în premieră lupta cu termicele în CN de Super Rally
VIDEO O mașină electrică a câștigat în premieră lupta cu termicele în CN de Super Rally


Cea de-a 6-a etapă și ultima a Campionatului Național de Super Rally 2023, desfășurată sâmbătă, 4 noiembrie, în București, pe un traseu complet nou și inedit, amenajat în jurul Palatului Regal și a Sălii Palatului, a marcat o premieră absolută.

O mașină electrică, Racing MIMI, primul Mini electric de curse din istorie, dezvoltat 100% în România, a câștigat campionatul în clasa 2A, dedicată mașinilor cu tracțiune față, pilotul Horia Platona reușind să se claseze pe locul 2 la București, cu doar 1,09 secunde în spatele Renault-ului Clio Rally al campionului european Norbert Maior și cu aproape 2 secunde în fața Peugeot-ului 208 R2 al lui Claudiu Motoc.

Citește și: VIDEO Zi istorică! Doi români, frații Maior, campioni europeni de raliuri. Au câștigat Junior ERC

Racing MIMI și Horia Platona au reușit să adune 25 de puncte în clasamentul final al clasei 2A din Super Rally 2023. Pe locul 2, se află Claudiu Motoc, cu 18 puncte. Iar cea de-a treia treaptă a podiumului campionatului la această clasă este ocupată de Adrian Grigore, cu 15 puncte, la volanul unui Renault Clio Rallye. 

Citește și: FOTO Bilanțul Racing MIMI, după 38 de competiții: Mașina electrică e mai fiabilă și ieftină la curse

stiri romania

stiri romania

O mașină electrică a câștigat în premieră lupta cu termicele în CN de Super Rally

Înainte de ultima etapă, echipajul Racing MIMI ocupa locul 3 în clasă, într-o luptă foarte disputată, după ce Horia Platona a reuşit două clasări pe locul trei cu Racing MIMI. Victoria de la Bucureşti i-a asigurat astfel automat şi victoria în clasamentul final al campionatului naţional de prim rang.

Pentru ultima cursă din Super Rally 2023, Racing MIMI a primit de la Engage Engineering un ultim tratament de optimizare de masă, ceea ce a dus la un minus de 30 kg. În plus, pentru un plus de agilitate pe circuitele tehnice de Super Rally, unde atingerea de jaloane poate genera penalizări, s-au eliminat oglinzile retrovizoare pentru prima dată.

Racing MIMI are la bază o mașină electrică MINI Cooper SE şi este singurul model de curse care are certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon pe tot ciclul de viaţă – cu până la două treimi mai mici faţă de un model MINI Cooper similar pe benzină.

 

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.