Zelenski condiționează discuţiile cu Rusia de retragerea din Ucraina. „Nu sunt pregătit să vorbesc cu teroriştii”

0
52
Zelenski condiționează discuţiile cu Rusia de retragerea din Ucraina. „Nu sunt pregătit să vorbesc cu teroriştii”
Zelenski condiționează discuţiile cu Rusia de retragerea din Ucraina. „Nu sunt pregătit să vorbesc cu teroriştii”stiri romania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-un interviu pentru postul american NBC, că „nu este pregătit” pentru discuţii cu Rusia, cât timp aceasta nu îşi retrage trupele din Ucraina. El a cerut mai mult ajutor financiar din partea SUA și l-a invitat pe fostul președinte Donald Trump în Ucraina.

Statele Unite „ştiu că nu sunt pregătit să vorbesc cu teroriştii, pentru că cuvântul lor nu valorează nimic”, a spus Zelenski duminică la postul NBC, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

El a comentat informaţiile potrivit cărora responsabili americani şi europeni au discutat cu guvernul său despre negocieri pentru a se pune capăt războiului cu Rusia.

Declaraţiile sale survin și după ce comandantul armatei ucrainene a afirmat în această săptămână că cele două armate sunt prinse în capcana unui război de uzură şi de poziţii.

„Deocamdată, nu am nicio relaţie cu Rusia, şi ei cunosc poziţia mea”, a afirmat preşedintele ucrainean, adăugând că „ei trebuie să plece de pe teritoriul nostru şi doar după aceea lumea va putea pune în mişcare diplomaţia”.

Potrivit lui Zelenski, conflictul este într-o „situaţie dificilă”, dar nu într-un impas.

„Pe linia de front, nu este un secret, nu avem apărare aeriană. Din acest motiv, Rusia controlează cerul. Dacă ei controlează tot cerul, noi nu putem să avansăm rapid până când vom avea o apărare aeriană”, a mai spus el.

Zelenski l-a invitat pe Trump în Ucraina

Zelenski a cerut din nou Statelor Unite să crească ajutorul financiar pentru Ucraina, spunând că soldații americani ar putea fi în cele din urmă atrași într-un conflict european mai mare cu Rusia, dacă Washingtonul nu își intensifică sprijinul.

„Dacă Rusia ne va ucide pe toți, va ataca țările NATO și vă veți trimite fiii și fiicele [să lupte]”, a mai afirmat Zelenski, potrivit transcrierii interviului acordat postului NBC, preluat de Reuters.

În același interviu, Zelenski l-a invitat pe fostul președinte american Donald Trump să viziteze Ucraina și să vadă…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.