Războiul Israel-Hamas. Secretarul general al ONU spune că Gaza devine un “cimitir pentru copii” şi cere o încetare a focului / Forţele israeliene au izolat nordul Fâşiei Gaza pentru eliminarea teroriştilor Hamas

0
51stiri romania

UPDATE Forţele israeliene au izolat nordul Fâşiei Gaza pentru a încercui teroriştii Hamas

Armata israeliană a despărţit partea de nord a Fâşiei Gaza de restul teritoriului asediat şi l-a bombardat luni, pregătindu-se pentru luptele terestre aşteptate cu militanţii Hamas în cel mai mare oraş din Gaza şi pentru o fază şi mai sângeroasă a războiului.

“Ne apropiem de ei”, a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht, un purtător de cuvânt al armatei israeliene. “Ne-am completat încercuirea, separând bastioanele Hamas din nord de cele din sud”.

UPDATE Crucea Roşie a însoţit pacienţi bolnavi la punctul de trecere Rafah

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a însoţit luni un convoi de patru ambulanţe care transporta şapte pacienţi grav răniţi de la spitalul al-Shifa din oraşul Gaza la punctul de trecere Rafah în Egipt.

Pacienţii au fost evacuaţi în Egipt pentru tratament, ca parte a unui acord între Egipt, Israel şi Hamas, grupul militant care conduce Gaza. Acordul prevede, de asemenea, ca deţinătorii de paşapoarte străine să iasă din teritoriul asediat către Egipt.

Evacuarea de luni a fost prima de când punctul de trecere a fost închis în weekend din cauza unei dispute între Israel, Egipt şi Hamas.

UPDATE Mii de morţi în Gaza, potrivit SUA

Pentagonul a declarat că sunt “mii” de victime în Gaza, dar nu a precizat o cifră exactă.

Joe Biden a pus anterior la îndoială cifrele furnizate de ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, dar agenţiile umanitare internaţionale le consideră în linii mari corecte.

Ministerul a declarat luni că numărul persoanelor ucise în teritoriu de la începutul conflictului a crescut la 10.022.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat astăzi: “În ceea ce priveşte victimele civile din Gaza… ştim că cifrele sunt de ordinul miilor”.

Biden a declarat luna trecută că nu are “încredere în numărul pe care îl folosesc…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.