Eșec la testarea sistemului Patriot în poligonul de la Capul Midia. A fost pierdută legătura cu unul dintre lansatoare

0
47


România a testat sistemul american de rachete Patriot în poligonul de la Capul Midia, eveniment soldat cu un eșec total, conform observatornews.com. 

Imagine generică cu un lansator de rachete Patriot

Lansator Rachete Patriot. Foto: Arhiva Adevarul

În cadrul evenimentului, sistemul de lansare a pierdut legătura cu una dintre rachete, aşa că a lansat automat o altă rachetă. Probleme au fost şi la cea de-a treia lansare, amânată timp de o oră.

“Ce s-a întâmplat astăzi este o problemă tehnică zic eu minoră, practic s-a pierdut legătura între cabina de control al angajării și unul dintre lansatoare. Eu văd acest incident ca o oportunitate”, a declarat Virgil Toșa, comandantul Regimentului 74 Patriot.

Problema tehnică care ne duce la o mică întârziere pentru lansarea numărul 3 va fi remediată și cred că și asta e o parte importantă a procesului de verificare a sistemului”, a explicat, la rândul lui, Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

România a plătit 4 miliarde de dolari pentru 7 sisteme Patriot

Sistemul Patriot este cel mai performant sistem sol-aer care există în acest moment şi a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020. Ţara noastră a plătit aproximativ 4 miliarde de dolari pentru şapte sisteme Patriot, dar până în prezent au fost livrate doar patru. Cât despre problemele de azi, autorităţile spun că sunt, de fapt, oportunităţi.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.