Oficial superior Hamas Saleh al-Arouri ucis în suburbia Beirut | Știri Hamas

0
48

În urma un atac al unei drone israeliene asupra suburbiului Beirut, Saleh al-Arouri, oficial senior Hamas, a fost ucis, potrivit grupului palestinian și a unor agenții media din Liban. Al-Arouri era cunoscut pentru implicarea sa în afacerile militare ale Hamas și pentru activitatea sa în Cisiordania ocupată.

Conform agenției de știri din Liban, explozia a ucis cel puțin șase persoane și a fost realizată de o dronă israeliană. Hamas a condamnat asasinarea, declarând că aceasta nu va submina rezistența din Fâșia Gaza, iar oficiali iranieni au spus că moartea lui Al-Arouri va intensifica rezistența împotriva Israelului.

Atacul a fost condamnat de prim-ministrul libanez Najib Mikati, iar analiștii estimează că israelienii au comis asasinatul pentru a obține o victorie după un conflict îndelungat cu Hamas și Hezbollah, care se manifestă prin schimbul de focuri transfrontalier în cursul ultimelor luni.

De asemenea, se previzionează că Hezbollah va intensifica atacurile asupra Israelului, însă escaladarea conflictului într-un război general nu este considerată foarte probabilă.

În orașul natal al lui Al-Arouri, Arura, din Cisiordania, au avut loc proteste și adunări pentru a-l comemora pe liderul ucis, iar o grevă generală a fost convocată pentru miercuri în orașul Ramallah.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/1/2/top-hamas-official-saleh-al-arouri-killed-in-beirut-suburb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.