A murit legenda de pe Broadway, Chita Rivera » Externe

0
57
A murit legenda de pe Broadway, Chita Rivera » Externe
A murit legenda de pe Broadway, Chita Rivera » Externe


Legenda de pe Broadway Chita Rivera, de două ori laureată a premiilor Tony şi care a primit alte opt nominalizări, a murit marţi dimineaţă, după o scurtă boală, a anunţat familia. Ea avea 91 de ani.

Actriţa-cântăreaţă şi dansatoare a fost la originea rolului Anita în producţia originală de pe Broadway a spectacolului „West Side Story”, precum şi a personajului principal din „Kiss of the Spider Woman” şi a rolului Velma Kelly în producţia originală de pe Broadway a spectacolului „Chicago”.

După cum a notat The New York Times în retrospectiva carierei sale din 2005, „Chita Rivera: A Dancer’s Life”, carisma lui Rivera „constă în tehnica sa expertă şi în plăcerea contagioasă pe care o obţine din ea. Ea a fost întotdeauna o profesionistă într-o lume a judecăţilor exigente şi a standardelor mitice”.

Chita Rivera, născută Dolores Conchita Figueroa del Rivero la Washington în 1933, dintr-un tată muzician în Marină, a învăţat de mică să cânte la pian şi să facă balet. Obişnuia să se compare, la audiţii, cu blondele cu picioare lungi care îi făceau concurenţă la acea vreme.

„Şi acolo eram eu, mică, cu pielea închisă la culoare, într-o fustă neagră şi un body, cu un nas care nu semăna cu nimic”, a scris ea într-o autobiografie publicată în 2023. În cele din urmă, ea a fost una dintre cele mai nominalizate actriţe la Premiile Tony, marile premii ale teatrului american.

În 2009, Barack Obama i-a acordat Medalia Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite.

Citește și Actorul David Gail, cunoscut din serialul „Beverly Hills, 90210”, a muritCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.