Bruxelles susține accesul Ucrainei la UE fără taxe până în iunie 2025 – POLITICO

0
49
Bruxelles susține accesul Ucrainei la UE fără taxe până în iunie 2025 – POLITICO
Bruxelles susține accesul Ucrainei la UE fără taxe până în iunie 2025 – POLITICO

Propunerea Comisiei va trebui acum aprobată de țările UE și de Parlamentul European.

Pachetul de măsuri propuse de Comisie a fost anunțat ca urmare a presiunii din Franța și înaintea vizitei președintelui Emmanuel Macron la Bruxelles. Conform noilor reguli mai puțin stricte privind agricultura verde, fermierii vor putea continua să primească subvenții din bugetul Politicii Agricole Comune cultivând culturi de bani și plante fixatoare de azot pe terenurile de conservare, cu condiția să nu folosească pesticide acolo.

Fermierii au fost eliberați de la cerințe în 2023, iar Comisia a declarat în trecut că nu este posibilă introducerea unei măsuri similare pentru acest an. Criticile împotriva regulilor verzi, care cer ca cel puțin 4% din terenurile agricole să fie rezervate conservării, au devenit un subiect comun al protestelor din UE, determinând Comisia să devină mai deschisă la modalități de evitare a acestor cerințe.

Decizia Bruxelles-ului de a permite cultivarea culturilor pe terenurile nelucrate în 2023 a fost criticată, inclusiv de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite și de grupurile de mediu, care au observat că pe aceste terenuri nu se cultiva prea multă hrană pentru consumul uman. În schimb, se cultiva furaj pentru animale, cum ar fi porumb și soia, precum și floarea-soarelui.

Sursa: https://www.politico.eu/article/european-union-ukraine-duties-trade-agriculture-farmer-protests/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.