Compania BMG se desparte de Roger Waters, din cauza comentariilor pe care acesta le-a făcut despre Israel » Muzică

0
51


Compania de drepturi muzicale BMG se desparte de cofondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, din cauza comentariilor pe care acesta le-a făcut despre Israel, Ucraina şi Statele Unite, a anunţat luni Variety.

Compania cu sediul în Germania semnase un acord de publicare cu muzicianul în vârstă de 80 de ani în 2016 şi urma să lanseze anul trecut o versiune nou înregistrată a albumului „Dark Side of the Moon” din 1973 al lui Pink Floyd, dar în cele din urmă a renunţat la lansare odată cu angajarea lui Thomas Coesfeld în funcţia de CEO. Reînregistrarea a fost lansată în cele din urmă de casa de discuri Cooking Vinyl, cu sediul în Marea Britanie.

Despărţirea, neobişnuită pentru un contract de editare important, este cea mai recentă consecinţă a retoricii din ce în ce mai dezbinate a lui Waters cu privire la Israel, pe care unii au criticat-o ca fiind antisemită în ultimele luni.

Rockerul a rămas sfidător în faţa numeroaselor reacţii de respingere, cum ar fi o anchetă a poliţiei germane cu privire la un costum „în stil nazist” purtat pe scena din Berlin anul trecut. În aprilie 2023, el a câştigat o bătălie juridică care i-a permis să cânte la Frankfurt, după ce magistraţii din oraşul german au dat instrucţiuni să anuleze un concert şi l-au acuzat pe Waters că este „unul dintre cei mai cunoscuţi antisemiţi din lume”. El a denunţat războiul din Ucraina, dar a vorbit în faţa Consiliului de Securitate al ONU la invitaţia Rusiei, susţinând că invazia acesteia din 2022 în Ucraina nu a fost „neprovocată”.

Citește și Roger Waters şi-a anulat concertele din Polonia, după poziţia sa faţă de conflictul din Ucraina

În cadrul unei investigaţii din 2023 a Campaniei împotriva antisemitismului (CAA), care l-a investigat pe Waters, au fost intervievaţi foşti colegi de muncă ai acestuia, care au afirmat că muzicianul a făcut în mod repetat referiri depreciative la adresa evreilor. CAA a publicat, de asemenea, e-mailuri ale lui Waters în care acesta propunea ca un porc gonflabil care pluteşte deasupra concertelor sale să fie mâzgălit cu un slogan antisemit; în e-mailuri din 2010, el a sugerat, de asemenea, să…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.