Fostul prim-ministru al Pakistanului Imran Khan și soția sa condamnați la 14 ani într-un caz de cadouri de stat | Știri despre Imran Khan

0
48

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, și soția sa, Bushra Bibi, au fost condamnați la 14 ani de închisoare într-un caz legat de vânzarea ilegală a cadourilor de stat. Un tribunal de contabilitate din Rawalpindi a hotărât că cei doi vor fi și ineligibili să candideze pentru funcții publice timp de 10 ani, fiind impusă și o amendă de 757 de milioane de rupii ($2.7m). Această sentință vine la o zi după ce Khan a primit o condamnare la 10 ani de închisoare pentru dezvăluirea unor secrete de stat.

În august, Khan a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru vânzarea unor cadouri în valoare de peste 140 de milioane de rupii ($501,000) pe care le-a primit în timp ce era prim-ministru, între 2018 și aprilie 2022. Chiar dacă a obținut eliberarea pe cauțiune, a rămas în închisoare pentru a fi judecat în alte cazuri.

Aceste condamnări au venit cu o săptămână înainte de alegerile generale din 8 februarie, iar partidul lui Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), a fost deja lipsit de simbolul său electoral, majoritatea candidaților săi concurgând ca independenți. Un oficial al PTI a contestat decizia instanței, spunând că martorii par să fi fost compromiși și că decizia va fi contestată în instanțele superioare.

Verdictul instanței privind condamnarea lui Khan pentru corupție vine la scurt timp după ce a fost găsit vinovat pentru dezvăluirea de secrete de stat, iar aceste condamnări ridică semne de întrebare asupra sistemului judiciar din Pakistan.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/1/31/pakistan-ex-pm-imran-khan-wife-sentenced-to-14-years-in-state-gifts-case

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.