Fotografă judecată în regiunea Saratov pentru că a postat fotografii în care apare steagul curcubeu » Media

0
54
Fotografă judecată în regiunea Saratov pentru că a postat fotografii în care apare steagul curcubeu » Media
Fotografă judecată în regiunea Saratov pentru că a postat fotografii în care apare steagul curcubeu » Media


O fotografă, Irina Mosina, în vârstă de 33 de ani este judecată începând de marţi, în regiunea rusă Saratov, pentru că a postat online fotografii în care apare steagul curcubeu – primul dosar de acest fel de la interzicerea în Rusia a mişcării LGBT+, cu privire la ”extremism”, anunţă ONG-ul Pervi Otdel, relatează AFP.

Irina Mosina, care riscă să fie condamnată la plata unei amenzi sau 15 zile de detenţie, este acuzată de difuzare a unei ”simbolici a unei organizaţii extremiste”, potrivit organizaţiei de apărarea drepturilor omului Pervi Otdel, care cooperează cu avocaţii apărării.

ONG-ul dă asigurări că este vorba despre primul caz de acest fel din Rusia după ce Curtea Supremă a interzis, la sfârşitul lui 2023, ca ”extremistă” mişcarea ”internţaională” LGBT+, deschizând astfel calea unei urmăriri judicare a activiştilor care apără drepturile minorităţilor sexuale.

Această organizaţie nonguvernamentală dă asigurări că dosarul a fost deschis de către un poliţist de la serviciul de luptă împotriva extremismului, care a descoperit imagini ale fotografei în care apar steaguri curcubeu pe un cont de Instagram – o reţea de socializare interzisă în Rusia, dar care este puternic accesată prin VPN.

Potrivit organizaţiei, aceste urmăriri nu au fundament, deoarece agentul şi-a declanşat ancheta înainte de intrarea în vigoare a hotărârii Curţii Supreme pe care-şi fondează acuzaţiile.

Citește și Rusia: Profesoară arestată după ce a dat foc unei şcoli, în semn de susţinere a armatei ucrainene

Irina Mosona ”este o forografă, iar reţele sale de socializare sunt o expresie digitală a muncii sale, iar reprezentarea unui steag curcubeu este o alegere artistică”, potrivit Pervi Otdel.

Organizaţia anunţă că poliţistul este necesar să fie audiat de tribunal la viitoare audiere, prevăzută la 5 februarie.

Începând din 2013, o lege a interzis a interzis în Rusia ”propaganda” ”relaţiilor sexuale nontradiţionale” în rândul minorilor.

Apoi, în urma unei nsăpriri generale, după invazia Ucrainei, această lege a fost lărgită în mod sonsiderabil, la sfârşitul lui 2022, pentru a interzice orice…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.