Judecătoarea din Suceava care se droga şi lua mită de la interlopi, trimisă în judecată

0
41


Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, acuzată de consum şi trafic de droguri, dar şi că lua mită de la traficanţi, a fost trimisă în judecată de Parchetul General.

Ea va fi judecată pentru mai multe infracţiuni: luare de mită, deţinere de droguri pentru consum, trafic de droguri de mare risc, punere la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul de droguri, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată interlopul Mihai Pînzari zis Tonici, cel care ar fi mituit-o pe judecătoare, şi un traficant de droguri, Ciprian Cotoară.

Parchetul susţine că, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate.

Citește și


ecstasy

stiri romania

Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective.

Procurorii o mai acuză pe judecătoare de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2021 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Cu privire la infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

Mihai Pînzari a fost trimis în judecată pentru dare de mită, el fiind acuzat că, în scopul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile lui într-un dosar al Tribunalului Suceava – Secţia penală în care a fost trimis în judecată, i-a dat Anei Maria Chirilă, cea care îl judeca pe fond, o serie de bunuri şi foloase necuvenite (bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie).

Celălalt inculpat trimis în judecată – Ciprian Cotoară – este acuzat că o alimenta cu droguri pe Ana Maria Chirilă.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Suceava. 

Articol recomandat de sport.ro


VIDEO Simona Halep revine! Primul meci după 656 de zile e pe PRO ARENA și VOYO

VIDEO Simona Halep revine! Primul meci după 656 de zile e pe PRO ARENA și VOYOCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.