Recesiune – Mediul de afaceri din România vede recesiune tehnică. La cât va ajunge cursul leu-euro

0
56
Recesiune – Mediul de afaceri din România vede recesiune tehnică. La cât va ajunge cursul leu-euro
Recesiune – Mediul de afaceri din România vede recesiune tehnică. La cât va ajunge cursul leu-euro


Oamenii de afaceri privesc cu îngrijorare la perspectivele anului 2024, pe fondul creșterii costurilor operaționale și a evoluției inflației la un nivel în continuare foarte ridicat.

Cei mai mulți dintre investitori estimează că România ar putea intra în recesiune tehnică în prima parte a acestui an, pe fondul scăderii activității industriale și accentuării problemelor de pe lanțurile economice, arată rezultatele celei de-a V-a ediții a barometrului anual de opinie în rândul companiilor, dezvoltat de Moneycorp România.

Financial Times: UE a pregătit un plan de sabotare a economiei Ungariei din cauza vetoului lui Viktor Orban CITEȘTE ȘI Financial Times: UE a pregătit un plan de sabotare a economiei Ungariei din cauza vetoului lui Viktor Orban

Recesiunea tehnică definește o perioadă în care produsul intern brut (PIB-ul) unei țări scade pentru două trimestre consecutive, comparativ cu trimestrul anterior.

58,8% dintre respondentii care au participat la cercetarea derulată în luna decembrie2023 sunt convinși că economia va intra în recesiune, iar 36,6% estimează că acest lucru se va întâmpla în primele șase luni din 2024.

Marile provocări ale anului 2024 sunt legate de creșterea costurilor operaționale (prețuri…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.profit.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.