Șeful OMS: “Foame severă” în Gaza unde condițiile sunt acum “iadice”

0
56
Șeful OMS: “Foame severă” în Gaza unde condițiile sunt acum “iadice”
Șeful OMS: “Foame severă” în Gaza unde condițiile sunt acum “iadice”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și lucrătorii umanitari susțin că mulțimile de oameni caută hrană în timp ce ajutoarele limitate ajung în zonele din Fâșia Gaza asediate de Israel.

În timp ce ONU și alte organizații internaționale au încercat să trimită ajutoare umanitare în Fâșia Gaza, mulți locuitori rămân în continuare fără alimente suficiente. OMS a avertizat că criza umanitară din această regiune se agravează pe zi ce trece, iar mulți oameni se confruntă cu foametea și lipsa de resurse medicale.

Blocada impusă de Israel în Fâșia Gaza a dus la deteriorarea condițiilor de trai ale locuitorilor, iar mulți oameni trăiesc în sărăcie și disperare. Imaginile din zona asediată arată mulțimi de oameni care caută alimente și resurse de supraviețuire în mijlocul distrugerilor provocate de conflicte.

Ajutoarele umanitare sunt vitale pentru supravieța populației din Fâșia Gaza, iar eforturile internaționale sunt adesea împiedicate de obstacolele create de blocada impusă de Israel. ONU a solicitat ridicarea imediată a restricțiilor impuse în zona asediată și a cerut ajutoare umanitare sustenabile pentru a ajuta populația afectată de conflicte.

În ciuda eforturilor de asistență umanitară, mulți locuitori din Fâșia Gaza se confruntă în continuare cu lipsa de alimente, apă potabilă și servicii medicale. ONU și OMS continuă să își intensifice eforturile pentru a oferi ajutor populației afectate de conflictul din regiune și caută soluții durabile pentru a rezolva criza umanitară din Fâșia Gaza.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/1/31/israels-war-on-gaza-live-severe-hunger-in-gaza-as-aid-trucks-surrounded

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.