SUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km

0
47
SUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km
SUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 kmSUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km. Pentagonul a testat cu succes o nouă bombă de precizie cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina, care va intra în câmpul de luptă de miercuri.

Ucraina va primi primul său lot de bombe cu diametru mic lansate de la sol, o armă nouă, cu rază lungă de acțiune, produsă de Boeing, pe care nici măcar SUA nu o au în inventar, potrivit unor persoane care au cerut anonimatul, scrie Politico.

SUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km 

Noua bombă, care poate zbura 150 de kilometri este socotită „o capacitate semnificativă pentru Ucraina”, a spus unul dintre oficialii americani.

„Le oferă o capacitate de lovitură mai profundă pe care nu au avut-o, le completează arsenalul de foc cu rază lungă”, a spus oficialul american. 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-major Pat Ryder a refuzat să comenteze „din cauza securității operaționale”.

„„Așa cum am menționat, continuăm să lucrăm îndeaproape cu Ucraina și cu partenerii noștri din industrie pentru a ne asigura că primește și este pregătită să folosească capabilitățile pe care le oferim și cât mai repede posibil”, a declarat Ryder fără alte detalii.

Arma, co-dezvoltată de Boeing și Saab, este alcătuită dintr-o bombă de peste 100 de kilograme ghidată cu precizie, legată de un motor de rachetă și trasă de diferite lansatoare terestre. 

Armata americană are o versiune similară a bombei care însă este lansată din aer, versiunea lansată de la sol nu există încă în inventarul SUA.

Citește și: VIDEO Cum a distrus Ucraina 15 nave rusești de război de 2.000.000.000$ cu drone de 100.000 $?

Gama extinsă va pune o nouă capacitate în arsenalul Kievului într-un moment în care lupta de-a lungul frontului este într-un impas și în timp ce Ucraina caută noi modalități de a lovi forțele și infrastructura Rusiei din spatele liniilor frontului.

Bomba se va alătura altor arme cu rază lungă de acțiune date Ucrainei în ultimul an, care au permis trupelor sale să lovească ținte logistice și navale rusești din Crimeea.

Deși noile bombe nu au raza de acțiune a rachetei Storm britanice sau a sistemului de rachete tactice a armatei fabricat din SUA, acestea sosesc într-un moment în care stocurile de artilerie și muniții ale Ucrainei se epuizează.

Citește și: VIDEO Ucraina îi aruncă în aer pe ruși și în Sudan. Îi vânează cu drone de 1.500 $ bucata

Ucraina va fi prima țară care va folosi bomba în luptă, ceea ce o face un caz de testare critic pentru alte țări care au cumpărat muniții cu rază lungă de acțiune de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

Pentagonul a anunțat în februarie anul trecut că Administrația Biden furnizează noua bombă Ucrainei.

Dar înainte de a trimite noua versiune, armata americană a trebuit să o testeze și asta a durat multe luni.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.