Un critic al războiului din Ucraina depune candidatura pentru a concura împotriva lui Putin pentru președinția Rusiei | Știri despre alegeri

0
46

Boris Nadezhdin, un critic de frunte al Kremlinului, a depus documentele necesare pentru a se înregistra ca candidat la alegerile prezidențiale din Rusia din luna martie. În vârstă de 60 de ani, consilier local, el a promis să încheie războiul Rusiei din Ucraina și a declarat că a strâns peste 100.000 de semnături de susținere în 40 de regiuni, pe care le-a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC). Candidații, printre care și Nadezhdin, vor trebui să treacă de verificarea autenticității semnăturilor înainte de a fi anunțați luna viitoare.

În trecut, autoritățile electorale au descoperit neregularități în semnături sau documente colectate de unii candidați și i-au descalificat. Putin, care va candida ca independent și nu ca reprezentant al partidul Rusia Unită, are nevoie de 300.000 de semnături, dar a deja strâns peste 3,5 milioane.

Nadezhdin, care a criticat invazia Ucrainei din 2022 drept “o greșeală fatală”, a câștigat popularitate datorită apelurilor sale pentru încetarea războiului. El a declarat că Rusia ar putea să-și sprijine mai bine cetățenii dacă nu ar investi atât de mult în armată. Candidatul a atras atenția prin criticile la adresa războiului, strângând semnături de susținere din toată țara.

Cu toate acestea, este incert cât de departe va permite Kremlinul ca el să meargă, deoarece critica la adresa conflictului este politic complicată și adesea îi aduce pe critici în închisoare. Putin nu a permis opoziție reală în cei 24 de ani de domnie, cu rivali precum opozantul Alexei Navalnâi, aflat în închisoare. Soția lui Navalnâi, Yuliya, și-a semnat numele în sprijinul lui Nadezhdin într-o fotografie simbolică postată de aliatul criticului incarcerat.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/1/31/ukraine-war-critic-submits-bid-to-challenge-putin-for-russias-presidency

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.