Xi Jinping i-a promis lui Joe Biden că nu se va amesteca în alegerile prezidențiale din SUA

0
58
Xi Jinping i-a promis lui Joe Biden că nu se va amesteca în alegerile prezidențiale din SUA
Xi Jinping i-a promis lui Joe Biden că nu se va amesteca în alegerile prezidențiale din SUAstiri romania

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a promis omologului său american Joe Biden că țara sa nu se va amesteca în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează CNN, potrivit News.ro.

Potrivit postului american, preşedintele democrat, care candidează la un nou mandat în noiembrie, a ridicat această problemă la ultima lor întâlnire, în noiembrie 2023, în California.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, acest subiect a fost abordat în cursul unei reuniuni în Thailanda, în weekend, între ministrul chinez de Externe Wang Yi şi consilierul însărcinat cu probleme de securitate naţională la Casa Albă, Jake Sullivan.

Beijingul a dat asigurări Washingtonului în această reuniune că China nu se va amesteca în alegerile prezidenţiale, prevăzute în noiembrie.

Tensiunile între cele două ţări s-au multiplicat în ultima perioadă.

În 2020, Microsoft a descoperit atacuri cibernetice provenind din Rusia şi China vizând persoane implicate în alegerile americane.

Beijinul a dezminţit atunci orice acuzaţii în acest sens.

În 2022, directorul poliţiei federale (FBI) avertiza cu privire la ameninţarea spionajului chinez înaintea alegerilor de la jumătate de mandat şi a unor eventuale campanii online în vederea unei împidicări a unui disident naturalizat american, Xiong Yan, de a candida la un mandat în Congres.

Americanii urmează să aleagă în noiembrie, în afară de preşedinte, viitorii membri ai Camerei Reprezentanţilor. În numeroase state sunt prevăzute scrutine locale – alegeri şi referendumuri.

Autorităţile ameriane sunt îngrijorate şi de Rusia.

Moscova a trimisn în mod discret cel puţin 300 de milioane de dolari unor partide politice şi candidaţi în peste 20 de ţări, începând din 2014, cu scopul de a încerca să influenţeze alegerile, potrivit unor estimări ale spionajului american.

 

Editor : I.CCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.