Deputat PAS: Nu văd motive ca organizarea referendumului în aceeași zi cu prezidențialele să fie neconstituțională

0
37


Nu văd motive ca ideea de a organiza un referendumu în aceeași zi cu alegerile prezidențiale să fie declarată neconstituțională, a declarat președintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Radu Marian, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Este foarte important pentru noi ca țară, ca cetățeni pentru cei care susțin și în special cei care nu susțin în sfârșit să dăm răspuns dacă vrem sau nu în UE. Evident că eu am mare încredere că răspunsul o să fie da. Va trebui să mergem înainte indiferent de eventuala decizie a Curții. Dar nu văd motive prin care această inițiativă să fie declarată neconstituțională”, a declarat Radu Marian.

Precizăm că marți, deputații Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea și Diana Caraman au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) cu privire la verificarea constituționalității desfășurării referendumului, anunțat de președinta Maia Sandu, în aceeași zi cu alegerile parlamentare sau prezidențiale.

La 3 ani de mandat, Maia Sandu a solicitat organizarea unui referendum republican privind aderarea la UE, concomitent cu alegerile prezidențiale.

La data de 28 decembrie, Parlamentul a votat un amendament la proiectul de lege care vizează îmbunătățirea procesului electoral. Astfel, referendumul republican va…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “realitatea.md”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.