Economia din Gaza ar putea avea nevoie de zeci de ani pentru a-și reveni

0
45


Ar putea dura zeci de ani pentru ca economia din Gaza să își recapete dimensiunile de dinaintea conflictului dacă ostilitățile din enclava palestiniană ar înceta imediat, a declarat organismul comercial al ONU într-un raport publicat miercuri, potrivit Reuters.

Ofensiva israeliană în Gaza în urma atacurilor comise de atacatori ai Hamas la 7 octombrie a ucis peste 26.000 de persoane, potrivit autorităților locale, și a decimat infrastructura și mijloacele de trai ale celor 2,3 milioane de locuitori.

Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare a declarat că războiul a precipitat o contracție de 24% a PIB-ului (produsul intern brut) din Gaza și o scădere de 26,1% a PIB-ului pe cap de locuitor pentru tot anul 2023.

UNCTAD a precizat că, dacă operațiunea militară s-ar încheia și reconstrucția ar începe imediat – și dacă tendința de creștere înregistrată în perioada 2007-2022 ar persista, cu o rată medie anuală de 0,4% – Gaza ar putea restabili nivelul PIB-ului de dinaintea conflictului în 2092.

În cel mai bun caz, în condițiile în care PIB-ul ar putea crește cu 10% pe an, ar fi nevoie ca PIB-ul pe cap de locuitor din Gaza să…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “romanialibera.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.