Ionuț Stroe, despre comasarea alegerilor: „Vorbim de simplificarea procesului electoral, în niciun caz de șmecherie”

0
40stiri romania

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, afirmă că ideea comasării alegerilor nu aparţine PNL, subliniind că este vorba despre „simplificarea procesului electoral, în niciun caz de șmecherie”, transmite News.ro.

„Nu pleacă de la noi (ideea comasării alegerilor – n.r.). Anul trecut am deschis această discuţie pentru că, în mod evident, ne gândeam că trebuie să existe ceva timp înainte pentru a oferi predictibilitate procesului democratic de vot. Când vorbim de aceste alegeri organizate împreună, vorbim de simplificarea procesului electoral, în niciun caz de şmecherie, votul democratic niciodată nu va fi egal cu şmecheria. Dacă e să vorbim de şmecherie, ar trebui să ne uităm la exemplele a şapte state europene care, ce să vezi, organizează împreună anumite tipuri de alegeri fix cu prilejul alegerilor europarlamentare”, a afirmat Ionuţ Stroe, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la TVR Info.

Liberalul a explicat că state precum Belgia, Italia, Ungaria fac parte dintre cele care comasează alegeri. El a spus că „nu e vorba de niciun fel de schimbare a regulilor” şi a subliniat că ideea comasării alegerilor „este un scenariu”.

Stroe este de părere că o decizie cu privire la o eventuală comasare a unor runde de alegeri ar trebui luată „cât mai repede” pentru că şi competitorii…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.