Proprietarii de locuințe din România iau măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice

0
49


Potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING în 7 țări, majoritatea proprietarilor de locuințe din România, adică 83% dintre cei chestionați, declară că au luat măsuri pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor lor în ultimii 3 ani. Principalele acțiuni întreprinse includ îmbunătățirea izolației termice și reducerea consumului de energie al dispozitivelor.

Această tendință reflectă o creștere a conștientizării privind importanța eficienței energetice și a impactului acesteia asupra costurilor, confortului și mediului înconjurător. Îmbunătățirea izolației termice contribuie la reducerea pierderilor de căldură, iar reducerea consumului de energie al dispozitivelor poate duce la economii semnificative pe termen lung.

Conform aceleiași surse, doar 8% dintre proprietarii de locuințe din România au declarat că au instalat panouri solare, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate față de media generală de 19%. Cu toate că tehnologiile solare sunt o opțiune sustenabilă pentru producerea de energie, pare că adoptarea lor în rândul proprietarilor de locuințe din România este încă limitată.

Pentru proprietarii de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “romanialibera.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.