Universitatea “Babeş-Bolyai” a creat două centre de date printr-o investiţie de 2,2 milioane de euro » Educație

0
42


Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca îşi continuă procesul de digitalizare printr-o investiţie de 2,2 milioane de euro în două centre de date de ultimă generaţie.

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a investit aproximativ 2,2 milioane euro pentru realizarea a două Centre de Date de ultimă generaţie, care contribuie la implementarea strategiei ample de digitalizare a Universităţii. Centrele de Date completează şi sunt integrate în ecosistemul UBB de tehnologia informaţiei (IT-HUBB), unul dintre cele mai complexe din ţară, care cuprinde (1) cea mai mare şi mai complexă facultate de informatică („computer science”) din ţară, cu o ofertă academică extrem de diversificată, acoperind toate domeniile/ temele majore ale noii revoluţii industriale, (2) Oficiul pentru România al European Institute of Innovation and Technology (EITDigital) şi (3) institute/ centre /unităţi de profil co-create cu actori majori în domeniu (ex. Microsoft, UiPath, SAS etc.)”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de UBB.

Potrivit sursei citate, cele două centre de date vor fi folosite, printre altele, pentru digitalizarea mai multor activităţi şi procese administrative ale UBB care implică relaţia cu studenţii, dar şi pentru susţinerea activităţilor didactice şi de cercetare: Implementarea unei registraturi electronice; Implementarea unei arhive electronice; Automatizarea proceselor administrative; Construirea unui sistem de management al documentelor; Digitalizarea unor fluxuri administrative care implică studenţii (ex: solicitarea şi emiterea unor adeverinţe); Implementarea unor soluţii de backup; Suport pentru introducerea metodelor inovative digitale de predare-învăţare; Suport pentru realizarea pregătirii practice şi pentru deschiderea de noi direcţii de cercetare bazate pe noi tehnologii digitale.

Citește și Universitatea Babeş-Bolyai reia analiza tezei de doctorat a lui Lucian Bode

„Noile Centre de Date cuprind, alături de echipamente şi servere de ultimă generaţie, sisteme de stocare a datelor, sisteme de securitate şi back-up, sisteme dedicate de arhivare digitală, echipamente de reţea pentru transfer de date şi…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.