Canada înregistrează cea mai rapidă creștere a populației în ultimii 66 de ani în 2023.

0
32

Populația Canadei a atins un nivel record de 40,77 milioane în 2023, în mare parte datorită imigrației temporare, conform datelor furnizate de Statistica Canada. Țara a adăugat 1,27 milioane de persoane în 2023, o creștere de 3,2% față de anul anterior – cea mai mare creștere înregistrată din 1957.

Creșterea populației Canadei în 2023 a fost în principal susținută de imigrația temporară, cu un număr mare de persoane care au venit în țară în acel an. Această creștere semnificativă a populației este importantă pentru economia și societatea Canadei, deoarece aduce cu sine beneficii în domenii precum forța de muncă, diversitatea culturală și consumul intern.

În ciuda pandemiei de COVID-19 care a afectat multe țări din întreaga lume, Canada a continuat să atragă un număr semnificativ de imigranți în 2023. Această tendință arată că țara rămâne un loc popular pentru cei care caută oportunități și un mediu de trai stabil.

Creșterea populației poate genera și provocări, cum ar fi nevoia de adapatare la noii locuitori, asigurarea serviciilor publice și gestionarea infrastructurii. Cu toate acestea, autoritățile canadiene sunt pregătite să facă față acestor provocări și să valorifice beneficiile aduse de creșterea populației.

În concluzie, creșterea record a populației Canadei în 2023 reflectă atractivitatea țării pentru imigranți și potențialul său de creștere economică și culturală în viitor.

Sursa: https://www.reuters.com/world/americas/canada-clocks-fastest-population-growth-66-years-2023-2024-03-27/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.