Comisia Europeană deschide investigaţii împotriva Apple, Google şi Meta » Tehnologie și știință

0
32


Companiile americane Apple, Alphabet şi Meta vor fi investigate în Uniunea Europeană pentru potenţiale încălcări ale directivei privind pieţele digitale, au declarat luni autorităţile de reglementare antitrust din UE, o măsură ce ar putea duce la amenzi uriaşe pentru aceşti giganţi media, relatează Reuters şi AFP.

Legislaţia, care este în vigoare din 7 martie, impune celor şase giganţi media – care furnizează servicii precum motoare de căutare, reţele sociale şi aplicaţii de chat utilizate de alte companii – să respecte directivele pentru a asigura condiţii de concurenţă echitabile pentru rivalii lor şi pentru a oferi utilizatorilor mai multe opţiuni.

„Comisia (Europeană) suspectează că măsurile puse în aplicare de aceşti actori-cheie nu reuşesc să respecte în mod eficient obligaţiile ce le revin în temeiul DMA (Digital Market Act – n.r.)”, a declarat executivul UE într-un comunicat.

Autoritatea europeană de aplicare a normelor de concurenţă va investiga regulile Alphabet privind direcţionarea în Google Play şi auto-referirea în Google Search, regulile Apple privind direcţionarea în App Store şi ecranul de alegere pentru Safari şi modelul „pay or consent” al Meta.

De asemenea, Comisia ia măsuri pentru a investiga noua structură de taxare a Apple pentru magazinele de aplicaţii alternative şi practicile de clasificare ale Amazon pe piaţa sa.

Executivul UE îşi propune să finalizeze investigaţiile în termen de un an, termen stabilit în cadrul DMA.

Este o premieră în cadrul noului regulament privind pieţele digitale.

Citește și CEO-ul Google critică erorile ”total inacceptabile” din Gemini AI

Bruxellesul a purtat luni de zile un dialog cu cei trei giganţi americani ai internetului cu privire la planurile lor de a se conforma normelor care au intrat în vigoare la începutul lunii martie. După ani de zile în care le-au urmărit în zadar abuzul de poziţie dominantă, din cauza unei legislaţii care descuraja insuficient asemenea practici, executivul european speră că, prin DMA, a dobândit o armă suficient de puternică pentru a-i face să cedeze.

„Putem vedea deja schimbări pe piaţă. Dar nu suntem convinşi că…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.