Electricitatea din Spania și Portugalia a ajuns la prețuri extreme – doar 1 euro / MWh, pe piețele spot / În același timp, în România este 69 euro / MWh

0
38


​Cea mai ieftină energie electrică din Europa este vândută pe piețele spot din Spania și Portugalia. De peste o lună și jumătate, prețurile au scăzut atât de mult încât, zile la rând, energia este tranzacționată la valori extrem de mici, ajungând miercuri la un nivel mediu de doar 1 euro. Această tendință de menținere a prețurilor la niveluri extreme este influențată de producțiile mari de energie regenerabilă, în special fotovoltaică.

stiri romania

Prețul la electricitateFoto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Analizând evoluția prețurilor de pe piețele europene, din ultima lună, putem observa că și energia electrică din Franța începe să fie tranzacționată la niveluri tot mai mici, cu până la 20 euro / MWh mai puțin față de nivelurile de pe alte piețe.

Prețuri tot mai mici în vestul Europei / România este printre cei scumpi

În timp ce în Spania și Portugalia, energia electrică era vândută cu 1 euro, pe celelalte piețe spot, media s-a situat în jurul valorii de 70 euro/ MWh. Doar în Franța și țările din nordul Europei erau miercuri ceva mai mici, în jur de 50 euro / MWh.

Pe piața zilei următoare din România,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.