Macron încântă Brazilia’s Lula cu submarine – POLITICO

0
29

Tonelero este al treilea din cele patru submarine cu propulsie convențională convenite într-un acord de 10 miliarde de dolari semnat de fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și Lula în 2008. Acest pact a inclus, de asemenea, construirea unui submarin cu propulsie nucleară, Álvaro Alberto, care a întâmpinat întârzieri și neînțelegeri privind transferul tehnologiei nucleare.

Macron a declarat că dorește să deschidă “un nou capitol” în proiect, adăugând: “Dacă doriți, Franța va fi alături de voi”. “Niciodată nu am împărtășit atât de mult din know-how-ul nostru cum am făcut-o cu Brazilia, și suntem mândri să fi făcut acest lucru”, a spus Macron.

Lula a spus: “Brazilia vrea know-how, vrea tehnologie nucleară, nu pentru a merge la război.” Autoritățile braziliene au semnalat că Franța este acum mai dispusă să colaboreze la submarinul nuclear. “Poate că a existat o rezistență în trecut”, a declarat Maria Luisa Escorel de Moraes, secretar pentru Europa și America de Nord la Ministerul Afacerilor Externe brazilian, jurnaliștilor săptămâna trecută.

Sursa: https://www.politico.eu/article/emmanuel-macron-france-brazil-luiz-inacio-lula-da-silva-non-alignment-submarines/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.