Muniţie din al Doilea Război Mondial, găsită de un bărbat în curtea sa din satul Gârciu, Harghita

0
27stiri romania

Biroul de Presă al ISU Harghita a precizat că muniţia rămasă neexplodată a fost găsită în urma unor săpături.

“Echipajul pirotehnic al ISU Harghita s-a deplasat la faţa locului pentru asanarea zonei. Cu acest prilej, au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv calibrul 77 mm şi două cartuşe calibrul 7,62 mm, provenite, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial”, informează autoritățile.

Această insulă din paradis te va ucide în 5 minute. De ce a băgat spaima în turiști

Elementele de muniţie au fost ridicate şi transportate în siguranţă, urmând să fie distruse ulterior.

Pompierii atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi pot provoca tragedii, dacă sunt manevrate necorespunzător.

În judeţul Harghita sunt descoperite frecvent elemente de muniţie provenind din cele două conflagraţii mondiale, cu precădere primăvara şi toamna, în timpul unor lucrări agricole sau de construcţii, iar în ultima vreme a crescut numărul celor găsite de către detectorişti autorizaţi. 

Șeful Ryanair, declarație care pune pe jar călătorii: „Găsim în mod constant erori la avioanele Boeing”Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.