Consiliul lui Kirill a emis un „ordin” care spune că Rusia este într-un „război sfânt”, care apără lumea de „Occidentul satanist”

0
36stiri romania

Participanții la Consiliul Popular Rus prezidat de Patriarhul Kirill au adoptat un „ordin” în care au descris invazia rusă din Ucraina drept un „război sfânt”, prin care Moscova apără lumea de „Occidentul căzut în Satanism”.

Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al Patriarhiei Moscovei.

Consiliul, care a avut loc pe data 27 martie, la Catedrala lui Hristos Mântuitorul din Moscova, a descris „operațiunea militară specială” – așa cum au numit autoritățile ruse și propagandiștii războiul din Ucraina – drept „o nouă etapă în lupta de eliberare națională a poporului rus împotriva regimului criminal de la Kiev și a Occidentului din spatele acestuia”, potrivit ediției BBC în limba rusă.

„Din punct de vedere spiritual și moral, o operațiune militară specială este un Război Sfânt, în care Rusia și oamenii săi, apărând spațiul spiritual unic al Sfintei Rusii, îndeplinesc misiunea de protejare a lumii de Occidentul care a căzut în Satanism”, se spune în „ordin”.

Documentul mai menționează că „după finalizarea Districtului Militar de Nord-Est, întregul teritoriu al Ucrainei moderne ar trebui să intre în zona de influență exclusivă a Rusiei”.

Trebuie exclusă complet posibilitatea existenței pe acest teritoriu a unui regim politic rusofob ostil Rusiei și poporului său, precum și a unui regim politic controlat dintr-un centru extern ostil Rusiei”, mai precizează „ordinul”.

Cu toate că după ce a început invazia rusă în Ucraina, declarațiile Bisericii Ortodoxe Ruse conțineau apeluri la pace, treptat discursurile patriarhului Kirill au devenit din ce în ce mai agresive.

La începutul anului 2023, Patriarhul Kirill a susținut un discurs în care a făcut apel la clerul și laicii Bisericii Ortodoxe Ruse să ajute mai activ soldații ruși care participă la războiul împotriva Ucrainei.

În primăvara anului trecut, patriarhul a introdus o nouă funcție – preot militar principal „în zona Districtului Militar de Nord”.

Editor : D.C.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.