Cum vrea NATO să ajute și mai mult Ucraina? Geoană: „E nevoie de sprijin continuu”

0
7stiri romania

Ţările NATO condamnă cu fermitate ultimele atacuri aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei şi se angajează să continue să consolideze apărarea acesteia, conform unui comunicat emis la finalul reuniunii de joi a Consiliului NATO-Ucraina, convocată la nivel de ambasadori, la solicitarea Kievului.

Cum vrea NATO să ajute și mai mult Ucraina? Geoană: „E nevoie de sprijin continuu”

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva populaţiei civile şi a infrastructurii critice din Ucraina demonstrează nevoia urgentă de sprijin continuu din partea noastră”, a declarat secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, care a prezidat Consiliul, la care a participat prin videoconferinţă ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov.

NATO aminteşte în comunicat că aliaţii oferă Ucrainei o asistenţă militară, financiară şi umanitară fără precedent. Ca exemple în acest sens, comunicatul menţionează că Franţa va trimite în curând mai multe tunuri Caesar, în timp ce mai mulţi aliaţi s-au alăturat iniţiativei Cehiei de a achiziţiona 800.000 de proiectile de artilerie suplimentare pentru Kiev. 

Citește și: VIDEO Momentul în care rușii și-au doborât un avion Su-35. Putin a pierdut 106 aeronave de luptă

NATO lucrează în prezent la înfiinţarea unui centru comun de analiză, formare şi antrenament în oraşul polonez Bydgoscz, unde forţele ucrainene se vor putea antrena alături de trupele aliate, potrivit textului. În plus, ca parte a pachetului general de asistenţă al NATO, Alianţa oferă Ucrainei şi sprijin neletal.

Ţările aliate au convenit, la summitul de la Vilnius din iulie trecut, crearea Consiliului NATO-Ucraina, un forum în cadrul căruia ambele părţi se pot consulta şi lua decizii în situaţii de criză, pe picior de egalitate.

Ministerul ucrainean al Apărării a estimat luni la peste 2.000 numărul rachetelor balistice şi de croazieră ruseşti doborâte de forţele ucrainene de la începutul invaziei Moscovei, declanşate la 24 februarie 2022.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.