La JNU, studentul ‘flame flickers’ împotriva lui Modi din India înainte de alegerile naționale

0
24

Un film Bollywood numit JNU va fi lansat în toată India săptămâna viitoare. Este doar ultimul atac subtil asupra Universității Jawaharlal Nehru (JNU), una dintre cele mai importante universități publice din India, care de-a lungul deceniilor a fost și un clocot de activism politic. Criticii universității, afiliați cu partidul lui Modi, Bharatiya Janata Party (BJP), au descris JNU ca un centru “anti-național” din cauza politicii sale. Alegerile Studenților au avut loc săptămâna trecută, iar rezultatele au arătat o victorie a stângii, în ciuda previziunilor că BJP va câștiga la nivel național. Aceste alegeri sunt importante în contextul campaniei electorale naționale care va avea loc în aprilie și mai.

JNU a fost acuzată de guvernul condus de Modi că ar fi un centru al activităților menite să rupă India. Studenți și foști studenți au fost arestați sub acuzația de trădare. Cu toate acestea, alegerile studențești au avut loc, cu o victorie a stângii și a comunității Dalit. În timp ce încercările de a schimba ideologia și demografia universității nu au avut succes, aceste alegeri reprezintă un moment semnificativ. Chiar dacă rezultatele nu reflectă întotdeauna starea națiunii, ele arată o rezistență la eforturile de preluare a jnului de către BJP și aliații săi.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/3/28/a-students-union-election-reveals-indias-divide-weeks-before-national-vote

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.