Panouri fotovoltaice la bloc: De ce nu putem folosi în apartamente energia produsă pe acoperișul comun

0
39


Interesul oamenilor de a deveni prosumatori este în creștere, inclusiv pentru cei care locuiesc la bloc. Acoperișul blocurilor este folosit cu succes în alte țări pentru alimentarea cu electricitate a locatarilor, însă, în România, acest lucru se poate face doar pentru spațiile comune, precum iluminatul scării și funcționarea liftului. Aceasta deoarece nu există în legislație prevederi prin care energia produsă pe acoperișul comun să poată fi folosită și în apartamentele oamenilor.

stiri romania

Panouri fotovoltaice pe blocuriFoto: Kandlstock | Dreamstime.com

Pe acoperișul blocurilor din România, s-ar putea monta sisteme fotovoltaice cu capacități între 5 și 20 de kW, a afirmat, pentru HotNews.ro, Dan Pîrșan, președintele Asociației Prosumatorilor și Comunităților de Energie din România (APCE).

Ca să înțelegem mai bine, un sistem de 5 kW este unul de dimensiuni medii pentru un loc de consum.

Costurile unui astfel de sistem pot varia între 750 și 900 de euro pe kW, în funcție de materialele alese și de geometria acoperișului.

„La un acoperiș de 100 de metri pătrați, cred ca se poate monta un sistem cu o putere de 6-7 kW. Dar, la aceasta oră, din punctul…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.