Prima declarație în instanță dată de Cătălin Cherecheș, după extrădare. El a dat România în judecată la CEDO

0
32stiri romania

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil. Marți dimineață, el a dat o declarație prin videoconferință în procesul de la instanța supremă în care cere mutarea unui proces al lui la o altă instanță.

Avocatul lui Cătălin Cherecheș a anunțat că a depus deja o cerere la CEDO pentru că clientului său i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

Răzvan Doseanu – avocatul lui Cherecheș: Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile.

La procesul de azi de la instanța supremă, Cherecheș a dat prin videoconferință o declarație de la Penitenciarul Rahova unde este încarcerat după extrădare.

Doamnă președinte, sunt condamnat definit și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiezi de judecată unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa, a declarat Cherecheș.

Este prima oară când vorbește în fața judecătorilor români după ce a fost extrădat din Germania.

El încearcă să mute procesul în care contestă condamnarea la cinci ani de închisoare la o altă curte de apel din România. În prezent, această cerere se judecă la Curtea de Apel Cluj, aceeași instanță care a decis condmanarea lui definitivă în noiembrie. Principalul motiv invocat e că unul dintre judecătorii care au decis condamnarea și care lucrează în continuare la acea instanță este și implicat în dosarul socrilor lui Cherecheș, judecați pentru că ar fi încercat să îi cumpere acestuia achitarea.

Editor : G.M.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.