Principele Regent Nicolae al României va fi repatriat » Interne

0
22


Guvernul României a aprobat, la începutul acestui an, în urma demersurilor Casei Majestăţii Sale, aducerea în ţară a rămăşiţelor pământeşti ale celui de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul şi al Reginei Maria şi ale soţiei sale, Ioana.

Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, va oficia slujba de reînhumare la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, în ziua de 29 martie, la ora 12.00. Mormântul Principelui Regent Nicolae va fi lângă cel al fratelui său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale.

Potrivit Casei Regale a României, la ceremonia militară şi religioasă, Majestatea Sa Custodele Coroanei va fi reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Radu. Vor lua parte reprezentanţi ai Guvernului, ai Armatei Române, ai societăţii civile, precum şi membri ai Casei Majestăţii Sale. Accesul presei şi al publicului va fi permis în faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale de la Curtea de Argeş.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României s-a născut la Castelul Pelişor din Sinaia, la 3 august 1903, fiu al Principelui Moştenitor Ferdinand şi al Principesei Moştenitoare Maria. Principele Nicolae a fost botezat de către Împăratul Rusiei, Nicolae al II-lea. A depus jurământul ca Prim-Regent al României în ziua de 20 iulie 1927, la vârsta de 23 de ani. A fost Regent până la 8 iunie 1930. A murit la 9 iulie 1978, la Madrid şi a fost înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Citește și Dirijorul rus Valeri Gherghiev a fost exclus din Academia Regală de Muzică Suedeză

Principele Nicolae, alintat Nicky, a copilărit la Sinaia şi la Bucureşti şi a devenit ofiţer al Armatei Române. Mama sa îl descria astfel:

„Era cât se poate de nostim şi de neascultător, parcă ar fi avut argint viu în vine, nu putea să se astâmpere nici o clipă, era totdeauna şi mereu în mişcare. Cu toate că nu era nici cuminte, nici supus, avea un fel al lui prin care făcea pe toţi să-i împlinească voia. Oriunde se ducea Nicky, se ducea să poruncească şi să dea ordine, nu doar că era stăpânitor şi agresiv, dar pentru…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.