3,2 miliarde de euro pentru cea mai nouă autostradă. Ruta leagă 2 orașe aflate la 110 km distanță

0
33stiri romania

Ministrul Transporturilor a declarat că “ambele obiective sunt prevăzute în Programul Investiţional 2021-2030, iar pentru implementarea lor este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei, inclusiv TVA”.

La începutul şedinţei de Guvern, joi de la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu a precizat că este convins “că putem trece cât mai repede la proiectare şi construire. Sunt 51,5 kilometri de autostradă şi 59 de kilometri de drum expres”.

3,2 miliarde de euro pentru cea mai nouă autostradă. Ruta leagă 2 orașe aflate la 110 km distanță

Este o investiţie de peste 3,2 miliarde de euro din bani europeni şi de la buget.

Citește și: „Minune”! Încep lucrările pe ciotul A1 poreclit „Autostrada Urșilor”. Trebuia să fie gata din 2016

 “Ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secţiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). Pentru a putea fi demarată licitaţia şi ulterior construcţia au fost astăzi, aprobaţi de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secţiunea Craiova- Filiaşi (51,5 km) care va avea profil de autostradă, cât şi pentru secţiunea Filiaşi- Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Citește și: Tunel de 2 km de pe A1 Arad-Deva, săpat în 3 ani, la fel ca Mont Blanc-ul de 11 km în anii 1950

“Construirea acestui drum de mare viteză, care tranzitează judeţele Dolj şi Gorj, este finanţată prin Programul Transport (PT) 2021-2027”, a mai precizat Grindeanu.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.