Liderul DUP din Irlanda de Nord, Jeffrey Donaldson, demisionează după acuzațiile de la poliție | Știri politice

0
33

Liderul partidului unionist cel mai mare din Irlanda de Nord, Jeffrey Donaldson, a demisionat după ce a confirmat că a fost acuzat de “allegații de natură istorică”, a declarat Partidul Unionist Democrat (DUP). Potrivit unui comunicat al partidului, în conformitate cu regulile partidului, ofițerii partidului l-au suspendat pe dl. Donaldson din membru, până la finalizarea unui proces judiciar. În acest timp, Gavin Robinson, un alt legislator DUP din parlamentul Regatului Unit, a fost numit interimar în funcția de lider al partidului.

Desi DUP nu a specificat motivul demisiei în vârstă de 61 de ani a lui Donaldson, numeroase surse media au raportat că retragerea sa din funcție a fost legată de o declarație a Serviciului de Poliție din Irlanda de Nord (PSNI) care a semnalat două arestări în acest caz de acuzații de abuz sexual din trecut. Donaldson este programat să apare în fața Curții Magistraților din Newry pe 24 aprilie împreună cu o femeie de 57 de ani, care a fost, de asemenea, arestată și acuzată de complicitate la alte infracțiuni. Ofițerii partidului au declarat ulterior că Donaldson a fost acuzat de “infracțiuni sexuale non-recente”.

Donaldson, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din regiunea britanică, era membru al Parlamentului Regatului Unit încă din 1997 și a fost așteptat să conducă partidul său la următoarele alegeri generale din Regatul Unit. Cu toate acestea, își petrece timpul în Londra, neavând o funcție în guvernul de partajare a puterii din Irlanda de Nord, care abia a fost reluat luna trecută după o suspendare de doi ani. Această demisie bruscă vine într-un moment tumultuos pentru DUP, în timp ce partidul încearcă să-și stabilească relațiile cu Regatul Unit în perspectiva alegerilor generale așteptate mai târziu în acest an.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/3/29/northern-ireland-dup-leader-jeffrey-donaldson-resigns-after-police-charges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.