Scandalul influenței rusești zguduie UE – POLITICO

0
35

Noua campanie de influență rusă vine cu mai puțin de trei luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 6-9 iunie. Aceasta reflectă preocupările cu privire la corupție și intervenții străine aduse în prim plan de scandalul de corupție Qatargate care a zguduit Parlamentul European acum mai puțin de doi ani.

Scandalul de influență s-a concentrat în jurul site-ului Voice of Europe. Ministerul de externe ceh a sancționat oligarhul ucrainean Viktor Medvedchuk, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, precum și Voice of Europe și o persoană numită Artem Pavlovich Marchevskyi, presupusă a fi implicată în operațiune.

Medvedchuk coordona o “operațiune de influență rusă” din Rusia pe teritoriul ceh folosind Voice of Europe, au declarat autoritățile într-un comunicat.

“În interesul securității Republicii Cehe, precum și pentru protejarea caracterului democratic al viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European,” a declarat ministerul de externe ceh.

Serviciile de securitate poloneze au declarat joi că au efectuat percheziții ca parte a unei investigații transfrontaliere în Varșovia și Tychy, în vestul Poloniei. Au fost confiscate sume de bani considerabile.

Sursa: https://www.politico.eu/article/voice-of-europe-russia-influence-scandal-election/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.