SUA spune că palestinienii sunt aproape de a schimba programul „plătește pentru a ucide”

0
29

S.U.A. este aproape de un acord cu Autoritatea Palestiniană pentru a pune capăt controversatelor “plăți pentru martiri” destinate persoanelor care comit acte de violență împotriva Israelului, au declarat doi oficiali ai administrației Biden. Acest lucru ar fi o mare victorie pentru presiunea multifacetică a SUA de a reforma PA-ul – de la instituirea unor măsuri anticorupție la îmbunătățirea serviciilor de bază – astfel încât să poată prelua guvernarea Fâșiei Gaza în momentul în care se va termina războiul dintre Israel și Hamas.

Propunerile de reformă a plăților către PA, văzute de oficialii americani, indică faptul că liderii palestinieni vor înlocui schema actuală cu un program general de bunăstare. Aceste schimbări sunt așteptate în curând, dar noile obstacole ar putea apărea în orice moment.

PA nu a ținut alegeri de aproape două decenii și liderul său, Mahmoud Abbas, pune semne de întrebare asupra capacității și disponibilității de a face schimbări. În ciuda unor pași recenți care au încurajat negocierile cu SUA, unii oficiali americani nu sunt convinși că noul prim-ministru, Mohammad Mustafa, este alegerea cea mai potrivită.

Cu toate acestea, presiunea SUA pentru reforme specifice a fost complicată de noi evenimente, cum ar fi controlul asupra forțelor de securitate palestiniene în Gaza. Netanyahu se opune unei posibile implicări a PA în Gaza, dar administrația Biden consideră că nu există altă instituție care să preia această responsabilitate. Beneficiind de sprijinul statelor arabe pentru reforme în PA, se pare că avem de-a face cu o schimbare decisivă în Orientul Mijlociu.

Sursa: https://www.politico.com/news/2024/03/29/us-says-palestinians-are-close-to-changing-pay-for-slay-program-00149734?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.