Turcia a inaugurat prima centrală solară plutitoare. Șapte sate vor beneficia de energie și de un sistem de irigații 

0
34stiri romania

Direcţia Generală a Lucrărilor Hidraulice de Stat (DSI) a pus în funcţiune o centrală fotovoltaică plutitoare de 1 MW în provincia Elazığ din Anatolia de Est, Turcia. Facilitatea, prima de acest fel din Turcia, va alimenta irigarea din lacul de acumulare Keban, pe care operează, scrie publicaţia Balkan Green Energy News, preluată de News.ro.

Ministrul Agriculturii şi Pădurilor, İbrahim Yumaklı, a spus că şapte sate vor beneficia de centrala solară plutitoare Kuzova. Acesta va contribui la sistemul de irigaţii pentru 4.783 de hectare de teren agricol, a explicat el. Instalaţia constă în 1.840 de panouri solare, care se întind pe 0,6 hectare pe lacul de acumulare Keban din provincia Elazığ din Anatolia de Est.

Potrivit ministrului, este prima centrală fotovoltaică plutitoare din Turcia. Sistemele de energie solară la scară mică au fost instalate pe rezervoarele de apă de mai multe ori în ţară, dar eforturile au eşuat, a spus el.

Direcţia Generală a Lucrărilor Hidraulice de Stat (DSI), deţinută de stat, a instalat noul sistem, care a intrat în testarea producţiei. A costat 2,2 milioane de euro. Producţia anuală este estimată la 1,8 GWh.

Centrala…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.