Un nou concediu medical în România. Angajații care vor beneficia de 45 de zile pe an

0
29stiri romania

Un nou concediu medical în România. Angajații care vor beneficia de 45 de zile pe an. Iată despre ce este vorba și care este noul tip de concediu?

Un nou tip de concediu medical 

Românii ar putea beneficia de un nou tip de conendiu medical plătit, după ce un proiect de lege este în dezbatere în Camera Deputaţilor. Proiectul oferă dreptul salariaţilor de a primi un concediu cu plată dacă participa la studii clinice.

Citește și: Nemulţumire la spitalele din Iaşi. Unii medici stau degeaba, sunt leneşi şi iau enorm de mulţi bani

Proiectul a fost deocamdată aprobat în Senat şi se află pe masa de discuţii în Camera Deputaţilor şi propune modificarea legii privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, care oferă pentru prima oară în ţara noastră concediile medicale şi indemnizaţiile ”pentru persoana care participă ca subiect în cadrul unui studiu clinic organizat potrivit legii, indiferent dacă persoana fizică participă în calitate de primitor al unui medicament pentru investigație clinică sau în calitate de participant în grupul de control”.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.