Zelenskiy spune că fără ajutorul SUA, forțele ucrainene vor trebui să se retragă

0
39

Președintele Volodîmir Zelenskiy a declarat într-un interviu publicat vineri că dacă Ucraina nu primește ajutorul militar promis de SUA blocat de dispute în Congres, forțele sale vor trebui să se retragă “în pași mici”. Zelenskiy a subliniat importanța acestui sprijin militar pentru capacitatea Ucrainei de a face față conflictului în regiune și pentru a-și apăra integritatea teritorială împotriva agresiunii ruse.

El a atras atenția asupra faptului că situația din regiunea estică a Ucrainei rămâne fragilă, iar lipsa asistenței militare din partea SUA ar putea pune în pericol stabilitatea țării. Zelenskiy a subliniat importanța parteneriatului strategic cu Statele Unite în contextul tensiunilor din regiune și necesitatea de a consolida relațiile bilaterale pentru a contracara amenințările la adresa securității Ucrainei.

În cazul în care ajutorul militar promis nu va fi livrat, președintele a avertizat că Ucraina va fi nevoită să se retragă treptat și să facă față unor provocări din partea forțelor ostile. El a subliniat importanța continuării sprijinului internațional pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse și în consolidarea capacității sale defensive.

În final, Zelenskiy a pledat pentru solidaritate și sprijin din partea comunității internaționale pentru a asigura securitatea și stabilitatea în regiunea estică a Ucrainei și pentru a contracara amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/zelenskiy-says-without-us-aid-ukraine-forces-will-have-retreat-2024-03-29/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.