5 invenții uitate care ar fi putut schimba lumea

0
33stiri romania

Vezi ce invenții ar fi putut schima lumea. Află totul despre dispariția lor.

De-a lungul timpului, omenirea a avut numeroase invenții, mai mult sau mai puțin esențiale pentru supraviețuire și evoluție. Iată câteva invenții uitate, care ar fi putut avea un rol important în schimbarea lumii.

1. Sticla flexibilă

Manuscrisele foarte vechi conţin doar trei specificări din care putem afla despre o substanţă numită „sticla flexibilă” sau „vitrum flexile”, însă unii oameni de ştiinţă neagă existenţa unui asemenea fenomen.

Sticla flexibilă a fost prezentată Împăratului Tiberius, între anii 14- 37, de către Gaius Petronius Arbiter.

Un vas de băut roman, confecționat dintr-un material special, a fost aruncat pe podea, însă doar s-a deformat.

Se spune că Tiberius ar fi ordonat decapitarea sticlarului, pentru a păstra secretul acelei sticle speciale. Plinius cel Bătrân (anii 23-79 î.dH.) a relatat că atelierul sticlarului a fost distrus de asemenea, pentru că Tiberius se temea că metalele preţioase să nu se deprecieze masiv odată ce romanii ar fi aflat despre existenţa sticlei flexibile.

Sticla flexibilă a fost reinventată în anul 2012, de către compania Corning şi poate fi folosită la construcția panourilor solare şi generaţiilor viitoare de produse electronice şi gadgeturi.

2. Antidotul împotriva tuturor otrăvurilor

O altă invenție care ar fi putut schimba lumea este antidotul universal, menit să acționeze împotriva tuturor otrăvurilor. Acesta a fost creat de regele Mitridates al VI-lea şi perfecționat apoi de către medicul personal al împăratului Nero.

În literatura de specialitate sunt descrise câteva versiuni ale antidotului magic, însă rețeta originală a substanței nu s-a găsit. 

Cercetătoarea Adrienne Mayor, folclorist şi istoric de la Universitatea Stanford, a susținut că printre ingredientele antidotului universal se numără opiumul, bucăţi de corp de viperă combinate cu doze mici de otrăvuri şi antidoturile la acestea.

Citește și: 10 curiozități geografice care te vor lăsa cu gura căscată!

Săbii medievale

[Sursa foto: Shutterstock]

3. Oţelul de Damasc

În Evul Mediu, în Orientul Mijlociu oamenii confecționau lame de cuţit şi săbii din oţel de Damasc. Acestea erau foarte dure şi rezistente la rupere și puteau fi uşor reconstruite în caz de distrugere.

Înainte de revoluția industrială se spunea că oțelul de Damasc…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.wowbiz.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.