Cât ar trebui să slăbești pe săptămână în timpul unei diete sănătoase. Vei rămâne surprins de ceea ce spun studiile

0
29stiri romania

În acest articol, vom explora recomandările experților privind rata sigură și sănătoasă de pierdere în greutate pe săptămână și vom aborda unele dintre factorii care influențează acest proces.

Recomandările Generale
Majoritatea experților în sănătate și nutriție sunt de acord că o rată sănătoasă de pierdere în greutate este între 0,5 și 1 kilogram pe săptămână. Aceasta se traduce prin crearea unui deficit caloric de aproximativ 500 până la 1.000 de calorii pe zi, fie prin alimentație, exerciții fizice, sau o combinație a ambelor.

De ce este Această Rată Considerată Sănătoasă?
1. Promovează Pierderea de Grăsime, nu de Masă Musculară
Pierderea rapidă în greutate adesea duce la pierderea masei musculare și a apei, nu doar a grăsimii. O rată moderată de slăbire ajută la menținerea masei musculare și la focalizarea pe pierderea de grăsime.

2. Sustenabilitate
O rată mai lentă de pierdere în greutate este adesea mai ușor de menținut pe termen lung, deoarece nu necesită restricții extreme care pot fi dificil de susținut.

3. Prevenirea Deficiențelor Nutriționale
Pierderea rapidă în greutate poate duce la deficiențe nutriționale dacă dieta este prea restrictivă și nu oferă o varietate suficientă de nutrienți.

4. Impactul Asupra Metabolismului
Slăbirea lentă ajută la prevenirea încetinirii metabolismului, un efect secundar comun al dietelor foarte restrictive în calorii.

Factori care Influentează Rata de Slăbire
Vârsta: Metabolismul încetinește odată cu vârsta, ceea ce poate afecta rata de pierdere în greutate.
Genul: Bărbații tind să aibă un procent mai mare de masă musculară decât femeile, ceea ce poate influența rata metabolică și, prin urmare, rata la care pierd în greutate.
Punctul de plecare: Persoanele care au o greutate mai mare la începutul dietei pot pierde o cantitate mai mare de greutate mai rapid la început, în principal din cauza pierderii de apă.
Nivelul de activitate fizică: Exercițiile regulate pot crește deficitul caloric și pot sprijini o pierdere în greutate sănătoasă.

Pierderea în greutate este un proces individual și poate varia semnificativ de la o persoană la alta. Este important să abordezi pierderea în greutate cu o mentalitate orientată spre sănătate și sustenabilitate, în loc să cauți soluții rapide sau extreme. Consultarea unui medic sau a unui nutriționist poate oferi ghidare personalizată și poate ajuta la stabilirea unor obiective realiste de pierdere în greutate, adaptate nevoilor tale individuale.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.